Kurtuluş günü bugün

Tavuk çiftliğinde bulunan horozlar ve tavuklar bir türlü anlaşamazlar sürekli birbirleri ile itişip kalkışırlar dövüşürler hepsinin tek amacı çiftliğin kralı olmak, olmasına olacaklarda acaba önce kim başaracak bu büyük ve erişilmez hayali..

Horoz kanatlarını arkasından dolamış çiftlik içerisinde bir sağa bir sola dalgın dalgın yürürken kendi kendine düşünür hayal kurar ben bu çiftliğin kralıyım, kimse bana karşı çıkamaz, ben ne dersem ben ne yaparsam herkes uymak zorundadır:!.. İsteyen uymasın bakıyım nasılda onu çiftlikte kovalarım vallahi ona çiftliği dar ederim kanatlarını yolarım herkes beni dinleyecek …..

Hele de gözlerini yumup derinlere dalıp deriiiiin hayaller kurmaya başlayınca şöyle bir düşünür!..... salına salına çiftlikte dolaşıyor gelen geçen her horoz yada tavuk onun önünde kanatlarını çırparak selam veriyor, başını eğerek yanından geçiyor ne muhteşem manzara ne muhteşem manzara hayali, bu azizim, kral horozum ben kral horozum diye bağırarak hayalinden uyandı sağına solun baktı herkes kendi aleminde; kimi toprağı eşeliyor, kimi çöpü karıştırıyor, kimi kanat çırparak üüüüürrrüüüüüüüüüüüüüüüüüü diye bağırıyor kendi krallığının kimse farkında değil yada onun krallığı kimsenin umurunda değil bu nasıl iş diye düşündü eğer ben kral olacaksam önce kendi çiftliğimdeki arkadaşlarım beni dinlemeli onların umurunda değilsem ben nasıl kral olurum bunu öncelikle halletmeliyim ama nasıl diye düşünüp aklından bir plan yapmaya başladı.

Çiftliğin diğer bir köşesinde anaç tavukta kendi âleminde kendi krallığının hayalleri içersinde düşünüp duruyor… Şööööyle bir kral tavuk olursam ilk yapacağım iş kendime en iyisinden bir yer ayarlamak olacak. Orada kimse rahatsız etmeden kanat çırparak sere serpe oturacağım, yumurtalarımı yapacağım, diğer tavuklar benim yerime gıpta ederek bakacaklar ama kimseyi yanıma yaklaştırmam zaten hepsi sığmaz her birine de bir yer veremem, hem çevremi kirletirler yada nebileyim işte yumurtalarımı kırarlar rahatsız olurum, ben zora gelemem anlaşıldı mı? ben zora gelemem herkes kendini ona göre ayarlasın beni fazla rahatsız etmesin çıkar söylerim benim kimseden korkum yok anlaşıldı mı kimseden korkum yok benim diye mırıldanarak tatlı hayallerinden uyandı oda çevresine baktı kendi kurduğu hayallerden hiçbir tavuğunda horozunda haberi yoktu yada hiçbirinin umurunda değildi birden kin tuttu içinde sizi gidi kıskanç tavuklar ben kral olayım da size gününüzü bakın nasıl gösteririm, diye geçirdi aklından…

Kümes içerisinde tavuklar kendi planlarını yapadursunlar çiftliğin sahibi de kendi aklınca hesaplar yapmakta yıllardır çiftlikte tavuk beslediğini ama bir türlü verim alamadığını milyonları harcamasına rağmen tavuk sayısını biraz artırınca ya bir hastalık gelip tavukları kırdığını ya yumurta fiyatlarının düştüğünü yada tavuk eti satmaya kalktığında istediği verimi alamadığını hatta kasap kasap mağaza mağaza dolaşmasına rağmen bir türlü tavukları istediği fiyattan satamadığını artık bıktığını, en iyisinin bu işten vazgeçmek olduğunu aklına koydu. Öyle ya bu kadar masraf kazanç bir hiç. En iyisi mi ben bunların tümünü satayım, sonrada çiftlik arazisini bir inşaat şirketine vereyim bana kaç tane daire verir, böylelikle hem iş peşinde koşturmam, daha kısa zamanda zengin olurum hem de bu kadar rezilliğe katlanmam diye düşündü. Düşündüğünü de yapmak için şehre gidip planlarını uygulamaya koyuldu…

Çiftlikte horoz çalışmalarında bayağı mesafe almıştı. Çevresine topladığı bir grup tavuk ve horoza gerekli nutuklarını attı. Onlara şayet kendisini kümesin kralı seçerlerse her kümes mensubuna istediği yemleri bulacağını hatta mevsimlere göre yazlık kışlık yemleri ayrı ayrı olarak önceden getirip bizzat adreslerine teslim edeceğini,çiftlikte kesinlikle kargaşaya kavgaya gürültüye meydan vermeyeceğini, bozulmuş olan asayişin yanında birde rüşvet gibi çiftliği derinden yaralayan olumsuz davranışları ortadan kaldırmak için bir komisyon oluşturarak hızlı bir şekilde konuları çözüme kavuşturacağını ama bunu başarmanın tek ve kesin yolunun güçlü bir şekilde seçilip çiftliğin seçimlerde kendisini kral seçmesi olduğunu açık ve net bir şekilde anlattı.

Diğer tarafta anaç tavukta boş durmuyor etrafa saldığı arkadaşlarından horozun yaptığı faaliyetler hakkında bilgi topluyor arkadaşlarına horozun ne kadar yalancı kaprisli ve de hilekâr olduğunu anlatıyor kendi krallığında ise kesinlikle böyle şeylerin olmayacağını her şeyin adaletli düzgün ve layıkıyla yerine getirileceğini anlatıyor hatta güçlü bir şekilde seçilirse çiftlikte zengin banker horoz ve tavuklardan kredi bularak kendilerine çok büyük imkânlar sağlayacağını yakın çiftlikleri araştırarak ihtiyaç sahibi çiftlik sahiplerine pazarlama yapabilmek için gerekli girişimlerini başlattığını bütün gayretinin çiftlikte fakir ve muhtaç bir tane bile kümestaşını bırakmamakta olduğunu ifade ediyor ve bütün dostlarını var güçleri ile mücadele etmeye çağırıyordu.

Çiftlikte işler bir müddet böyle devam etti ardından seçim dönemi geldi. Her aday tek tek kümesin salonunu en iyi gören yerde oluşturulan kürsüye çıkıp bütün avazı ile bağırıp yapacaklarını anlatmaya başladı. Fakat konuşmalar uzadıkça rakip adaylar tarafından sataşmalar kavgalar saldırılar da artmaya başladı iş çığırından çıktı her aday kendisinin seçilmesi için olmayacak vaatlerde bulunuyor rakip adaylar için olmadık laflar ediyor onlara hakaretler yağdırıyor iş kavgaya ve kümeste huzursuzluğu tavana çıkarınca artık bir kısım kümes hayvanları durumdan iyice rahatsız olamaya başladılar ki küme sahibini duruma müdahale etmesi için alttan alta uyarı mektupları mesajlar getirmeye başladılar.

Gün geldi artık kümeste huzur kalmadı gürültüleri duyan kümes sahibi kümesin kapısını açtı içerdeki karmaşayı görünce kendi kendine homurdanmaya başladı “…anlaşıldı sizde sonunuzun geldiğini hissettiniz anlaşıldı ama sabır az kaldı bir kaç güne kalmaz hepiniz gününüzü göreceksiniz.. vs .. .gibi söylenerek kapıyı çarparak kümesten çıktı. Huzursuzluktan bunalan tavuk ve horozlar kanatlarını çarparak sevinmeye başladılar artık kümes sahibi durumu gördü bu kargaşaya daha fazla dayanamadı çok yakında gelip hepimizi bu zulümden kurtarır diye düşünürken durumdan fırsat çıkarmak isteyen horoz ve anaç tavukta işin seçimlerde kendilerinin gücünün kümes sahibi tarafından artık anlaşıldığını ne kadar büyük bir gürültü çıkardılar ki dayanamayıp haklarını teslim etmek için ziyarete bile geldiğini nutuk kürsüsünden dinleyicilerine heyecanla anlattılar ayrıca yapılan anketlerde kendilerinin rakiplerini açık ara geçtiklerini önlerinde hiçbir engel kalmadığını kalsa bile bu büyük güçle gözünün yaşına bakmadan engel tanımadan dozer gibi ezip geçeceğini kürsüden haykırırken büyük bir alkış alıyor tezahüratlar yapılıyor işin artık tamamlanması gerektiği miting alanlarında anlatılıyordu…

Günler geçti seçim konuşmalarının sonuna gelindi son gün artık liderler aynı anda kendi konuşma alanlarındaki kürsülere son kez çıkıp konuşmalarını yapacaklar ve propaganda dönemi kapanacak. Meydanlar horoz ötüşlerinden tavuk bağırmalarından davul seslerinden zurna seslerinden inliyor tavuklar horozlar hararetle aralarında tartışıyor bozulan düzeni ancak kendi liderlerinin düzeltebileceğini yoksa Allah korusun kümeste huzur diye bir şeyin kalmayacağını anlatıyor ve kümesini seven tüm kümesgillerin kendilerini desteklemesi gerektiği bir kümes borcu olduğu anlatılıyor pankartlar müzikler bağrışmalar arasında son günün yapılması gereken her şeyi yapılmaya çalışılıyordu.

Günlerdir sesi çıkmayan kümes sahibi artık işlerini tamamlamış, müteahhidin verdiği söz gereği inşaatı başlatması gerektiği bunun içinde son sözleşmeleri yapmak için tekrar şehre gitti. Şehirde yapı şirketiyle son görüşmeleri ardından işi bitirdi.Bölgenin sessiz ve oturum açısından sakin olması nedeniyle Pazar günü inşaata kazma vurulması kararlaştırıldı , kümesteki hayvanların boşaltılması gerektiği bunun içinde bir tavuk kamyonunun Pazar sabahı gelerek makineler yardımıyla çiftliğe girip tüm tavukları yükleyip mezbaha neye teslim edeceklerini ona göre her şeyi ayarlamalarını planlamışlar ve el sıkışıp ayrılmışlar….

Pazar sabahı hava bir başka güneşli kalkın ey kümes kahramanları görev sizi bekliyor bağrışmaları ile hem horozlar hem de tavuklar büyük bir şevkle sandık başına koştular.

Bugün artık kümesimiz esaretten kurtulacak biran önce oyumuzu verip bu zulmü bitirelim ama hem kral horozun hem de anaç tavuğun taraftarları aynı lafları söyleyip itişip kalkışmasının ardından büyük bir kavga koptu artık kimsenin gözü kimseyi görmüyor kimi avazı çıktığı kadar bağırıyor koşun tavuk öldürüyorlar kimi kanatlarını çırpıyor kimi üüüürrrüüüüüüüüüüüüüü diye bağırıyor kimi havada uçuşuyor çok büyük bir karmaşa almış başını gidiyorken birden bire bir makine sesi ve insan bağrışması ile bütün kümestekilerin sesi kesildi ne oldu demeye kalmadı kamyonlar iş makineleri kümese girdi. Allah’ını seven canını kurtarsın diye bağırdı uyanıklar ama iş işten çoktan geçmişti artık devir inşaatı yapacak inşaatçıların devriydi tavuklar önce tavuk kamyonuna ardından da doğru mezbaha neye doğru yollandılar, o koca kümesin yerinde şimdi villalar yer almaya başlayacak yıllardır tavuklarla uğraşıp bir türlü belini doğrultamayan kümes sahibi de  kısa yoldan zengin alacaktı…

Yorumlar


Bu blogdaki popüler yayınlar

Doğum sancısı

Bir Corona hikayesi

Mucize bu olsa gerek